torsdag 28 februari 2013

Inget har ändrat sig bara blivit tydligare

Ännu ett inslag runt socialchefen som sjukskrivs efter bara 5 veckor. Det är ordförnade i nämnden som uttalar sig.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5457372
Socialnämndens ordförande säger att han varken kan eller vill säga något om varför den nya socialchefen Birgitta Andersson är sjukskriven. Klart är att tillsättningen av henne har tagits emot med blandade känslor.
Per-Olof Hermansson medger dock att Andersson inte fått det stöd hon borde fått. Han säger också att det "sagts saker till henne som man inte säger till andra".
– Det har hänt, vad jag förstår och det är inte bra. Det är oacceptabelt, säger Per-Olof Hermansson som dock inte vill säga något mer om vad det skulle vara som sagts till Birgitta Andersson.
Chefer sa upp sig
Här det gäller de två andra höga cheferna som nyligen sade upp sig, ska de - enligt uppgift till P4 Sjuhärad - ha känt sig förbigångna när det gäller socialchefsjobbet. Men det stämmer inte enligt Per-Olof Hermansson, som menar att cheferna varit på väg bort en längre tid. Per-Olof Hermansson säger också att konflikten berör fler personer än de tre cheferna.
– Den är mer utspridd, ni har fokuserat på relationerna mellan tre personer men så enkelt är det inte.
 
Det har uttalats saker det inte borde och det gäller från fler än tre. Man har inte stöttat henne tilräckligt det har alltså behövts. Alltså har man fortfarande en mobbingsituation på förvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar