onsdag 5 december 2012

Problemet är inställningen

Då jag hittade Göran Hägglunds inlägg runt julen hittade jag även ett inlägg han gjorde förra veckan.
http://www.kristdemokraterna.se/Personsidor/GoranHagglund/Nyhetsbrev/121123
Den fick mig att tända till och skriva till honom.
Han skrev:
I helgen skrev GT en ledare att föräldrar inte ger barnen den bästa uppfostran. Redan själva utgångspunkten är felaktig. Jag tror att det var författaren Sven Lindqvist som skrev: ”Vissa saker bör man göra själv, även om andra kan göra det bättre. Som att ligga med sin fru och styra sitt land.” Jag vill lägga till ”att uppfostra sina barn” på listan. Vad som är bäst för våra barn är inte en effektivitetsfråga och ska heller inte styras av den senaste opinionsundersökningen eller i vilken riktning åsiktsvindarna för tillfället blåser.
 Samhället har en skyldighet att hjälpa till och stötta om barnet far illa men vi måste göra upp med vanföreställningen att någon annan än föräldrarna är de viktigaste personerna i barnens liv. Föräldrar kan inte ersättas, inte ens med aldrig så skickliga pedagoger. Istället måste vi tilltro föräldrarna förmågan och ge dem mer makt över den egna tillvaron.

Jag skrev: (vissa delar)
Läste i ditt nyhetsbrev.
Föräldrar kan inte ersättas.(d 23) Måste kommentera det.
Ett av de största problemen är just din inställning.

Du resonerar som om alla föräldrar är bra föräldrar. Alla föräldrar kan inte vare sig uppfostra eller ta
hand om sina barn. Alla föräldrar kan inte heller älska sina barn. Jag skulle vilja se dig säga det till en flicka som utnyttjats av sin pappa eller en pojke som misshandlats av sina föräldrar. Att de är bäst på att ta hand om dem. Eller barn till missbrukande föräldrar.

Du visar att du har ett vuxenperspektiv och tron att alla vuxna gör ett bra jobb.

Jag kan hålla med dig om du utgår ifrån dem barnen ser som sina föräldrar.

Skall man ha ett tydligt barnperspektiv måste man utgå ifrån barnen och dem barnen ser som sina inte vilka som fött dem. Vad säger du annars till adopterade barn? Det är inte så att du blir en bra förälder bara för att du kan föda barn. Jag hävdar att din ståndpunkt är förödande för utsatta barn, ur deras perspektiv. Jag hävdar också att du har ett föräldraperspektiv inte ett barnperspektiv. Lagar behövs inte för de som sköter sig och tar hand om sina barn men för de som inte gör det.


KD säger sig värna om familjen men familjer ser olika ur idag.Det vore bättre att värna om mäniskan vem hon är är, i vilken situation hon än lever och hur hennes situation än ser ut.

Vet inte om han läser det. Träffade honom då jag var i Stockholm och talade om att jag skickat ett mail till honom. Han skulle titta efter det.
Jag blir så arg och frustrerad över bristen av barnperspektiv. Att man så ofta utgår ifrån den vuxne och utgår ifrån att hon alltid gör rätt. Tyvärr är det ju inte så enkelt. Och det är då staten, vi skall värna om den utsatte. Det är då lagarna skall skydda de som behöver det bäst och det är då man måste kunna komma åt de som inte gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar