tisdag 23 oktober 2012

Tio blev sex år

Då svänger äntligen migrationsverket vad gäller Haddile.
http://www.expressen.se/kvp/tvaariga-haddiles-utvisning-upphavs/ Mamman har ställt upp på en SoL placering i väntan på utredning. Chanserna att hon skal få stanna ökar ju med tiden.

Seden har ett annat par som misshandlade ett barn till döds just sluppit ut ur fängelset.http://jnytt.se/nyhet/50390/idag-slappts-bobbys-mordare-pa-fri-fot
Jag talar om Bobby som misshandlades och torterades och slutligen lämnades ute i minusgrader och (tror man) kvävdes slutligen i sina spyor.
Man tryckte hans nedbajsade kalsonger i ansiktet på honom, han fick sprit nedhälld i halsen, dammsugarrör mot könet vilket bekräftades genom att man hittade hans blod där i, blev slagen med pinnar mot könet och fick elstötar. Han blev bränd med cigaretter, överskottad med snö och slagen.  

För att dölja vad man gjort gömdes kroppen och det tog en månad innan man hittade honom. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14945609.ab .

Nu har hans förövare släppts ut. De fick tio år http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10948918.ab men släpps nu efter 6 år i fängelse.

Hittar också en artikel runt en undersökning runt barn placerade på institution. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ont-om-ungdomshjalp-efter-tvangsvard_7604056.svd
Flickor som tvångsvårdats får sällan riktad hjälp efter utskrivningen, visar en avhandling i socialt arbete vid Stockholms universitet. Ett och två år senare har flickorna fortfarande stora sociala och beteendemässiga problem.
Som jag tidigare sagt det blir förvaring. Inga krav ställs på vad som skall uppnås vare sig under tiden för vården eller efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar