torsdag 4 oktober 2012

Döms för mened

Det är fler och fler som döms för mened. alltså för att ljuga om andra. http://www.bt.se/nyheter/boras/ung-kvinna-domd-for-logn-i-ratten(3461515).gm
Det har varit ovanligt men är bra tycker jag. Det gör att chanserna ökar då det gäller våra anmälningar mot de som ljög runt oss så vi förlorade barnen.

Fick  ett brev ifrån Maria Larsson  igen:

Hej Eva,


Tack för ditt mail.


Vi får tyvärr då och då fortfarande exempel på placering av barn eller beslut om vårdnadshavare där barnperspektivet inte har beaktats så som det borde. Enligt min mening har lagstiftningen kommit långt genom att vi förtydligat barnperspektivet. Ytterligare förstärkningar kommer att göras från första januari 2013. däremot kan det brista i socialtjänstens och domstolarnas tillämpning av lagen.


Drygt 26 000, motsvarande 1,1 procent av alla barn och unga, var placerade eller omhändertagna någon gång under 2011. Det är oerhört viktigt att barnperspektivet beaktas i varje enskilt fall. Runt om i landet ordnas utbildningar för att sätta fokus på barnperspektivet och hur det ska tillämpas. Det är min förhoppning att det ska ge snabbt resultat för varje barn har rätt till en trygg uppväxt.



Med vänlig hälsning



Maria Larsson

1:e v ordf Kristdemokraterna

Barn- och äldreminister
 
Alla satsningar är bra men vad hjälper det om det fortfarande inte blir några konsekvenser då man gör fel eller missköter barn och underlåter att följa lagar runt dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar