söndag 30 september 2012

Många barn i samma situation

Tittade in hos en av mina bloggar som jag följer och hittade denna
http://evalenaedholm.se/blogg/2012/09/hadille-ar-inte-ensam-det-finns-manga-barn-som-lever-i-ovisshet-om-de-far-stanna-i-den-enda-familj-de-kanner-bara-for-att-detta-rakar-vara-ett-familjehem/
Hon beskriver två familjer som hon haft kontkat med. Hon beskriver hur barn som inte vårdnadsöverflyttas lever i samma otrygghet över vart de skall bo, hur länge de skall bo och frustrationen över att leva utlämnad med skräcken att förlora de som man älskar.
Hon berättar att ingen av dessa barn trots att de bott i samma familj sedan de var spädbarn och nu är 11 år har vårdnadsöverflyttats.
Trots treårs regeln, trots att man skall trygga barn, trots att lagen kom för att barn  skall slippa slitas upp. som jag sagt och säger igen lagar är verkningslösa så länge det inte händer något då man bryter dem.
Det borde vara stränga straff på att bryta mot lagar som skall trygga barn.
Treårs regeln eller brist på barnperspektivet är några av dem.

I aftonbladet idag är det ett ärende till.
Nu är det en pojke på 1 år som skall utvisas.
http://bloggar.aftonbladet.se/oppengranskningmigrationsverket/2012/09/ettarige-ravil-utvisas-hans-pappa-ar-en-svensk-sexkopare/
Hans mamma har tagits hit och fick arbea av skulden för resan som sexslav och blev gravid med en av sina kunder.

De skriver:

Migrationsverket bestrider inte att hon sålts till Sverige och våldtagits. Inte heller att hon mår dåligt. Men inte tillräckligt dåligt.
Inte heller tror man att Ravil skulle ta skada av att resa till Kazakstan, där Karina blir ensam. Familjen tar avstånd. Hon fruktar polisen, och hämnd från personerna som lurat och sålt henne.

Barnperspektivet finns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar