måndag 9 juli 2012

Olika regler för olika personer?

Har varit i sommarparadiset så jag har inte hunnit skriva. Återigen gör en myndighet fel och återigen är det så svårt att rätta till. http://www.expressen.se/gt/21-arige-gabriel-blev-pappa-hos-f-kassan/ Här är det en kille som eskar om bostadsbidrag men som blir pappa på köpet. Kanske trevligt men helt fel. Undrar hur lång tid det tar inna det rättas till.

Själv skulle jg få tillbaka på skatten och har begärt förtids utbetalning. Men Nej får jag veta att man har tagit bort förtidsutbetalning om man har både företag och inkomst bredvid.
Men sa jag det har min man också och han har fått ut. Sedan tyckte jag att det var konstigt att inte lokala skattemyndigheterna informerade om att möjligheten inte längre fanns då jag begärde det och fick lappen. Jag hade just suttit med dem så de visste i vilken situation jag stod vad gällde jobb och eget företag. Varför lämnar de ut lappen om begäran om man inte kan få det?
Jo då vi skulle glada att min man slinkit igenom som handläggaren sa, själv skulle jag få vänta tills i december.
Träffade dagen efter en kompis som också har eget företag och jobbar bredvid. De hade också fått ut sitt nu på begäran. Det verkar som det gäller olika regler för olika personer. 

Sedan kan man ju undra...först har jag betalat för mycket och har legat ute med pengarna nästan ett år sedan skall man få vänta ytterligare 6 månader. Hade rollerna varit omvända att jag betalat in för lite hade jag redan haft en räkning ifrån dem att betala in.  Konstigt tycker jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar