fredag 27 juli 2012

Olämpliga föräldrar

Man slutar aldrig förvånas över hur inkompetenta en del föräldrar är. Varför skaffar man barn om man ändå inte bryr sig om dem eller vill ha dem? Det finna idag över 20 sorters preventivmedel man behöver inte bli med barn.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15172965.ab Här är det en polsk familj, två vuxna och två barn en pojke på elva år och en flicka på två år. Vid incheckningen till Grekland upptäcker att passet för 2 åringen har gått ut.  Vad gör de? ställer in. Nej de lämnar tösen vid disken och går på planet och åker själva.

Vittnen berättar hur Maja storgrät och ropade efter sin mamma.


Det skall kännas att göra så mot barn. Det är ju inte klokt.
Hur kan man ens komma på tanken att lämna sitt barn, en två åring på en flygplats och själv påka på semester? http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/paret-overgav-sin-tvaariga-dotter-pa-flygplats/ Hur kan man njuta en vecka eller hur länge de nu åkte, med vetskapen om att man lämnat sitt barn, en liten flicka på två år utan att veta vad som hänt det eller hur det gått?
Tror de att barnet står kvar där de lämnade det efter en vecka?

Nu riskerar de 5 års fängelse.
Det måste finnas lagar som skyddar barn mot föräldrar som är på det viset.
Inkompetenta, oansvariga, egoistiska, som aldrig borde få skaffa barn.

Även här i Svergie saknas lagar. De som finns utgår ifrån att alla föräldrar är lämpliga eller åtminstonde kan bli det efter viss vård.
När jag lyfte det fick jag ju frågan hur man skulle få opinion för att ta barn ifrån sina föräldrar. Men det handlar ju om att trygga barn där man redan gjort det, tagit dem. 
Det handlar om att trygga dem så att föräldrar som gör såhär inte skall kunna fortsätta att förstöra för dem och därmed barnen. Sedan innebär det inte att de inte skall få träffa sina bio föräldrar eller att de skall undanhållas på något sätt men det skall ske på barnets vilkor. Utifrån vad barnet mår bra av.

Tror ingen skulle vilja lämna tillbaka flickan som lämnades till hennes föräldrar med enbart ett löfte om att aldrig göra om det.  Tror inte att så många skulle vilja att de fick tillbaka henne överhuvudet taget. Tvivlar på att de får behålla barnet som fick åka med också. Kan man lämna en två åring vad kan man tänka sig göra med en som är elva?

Det skall kännas, kosta att göra så här med barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar