lördag 28 juli 2012

Försäkringskassan gör tydligen inte fel...

Idag träffade jag en kompis. Hon är ensamstående och har tre barn. Alla är mjölk allegiker, alltså inte laktos.
Hon har stridit för att få kostnadsersättning för specialkost för minsta tösen. Det har man rätt till för barn men den baseras tydligen på uträkningar från konsumtionsverket för barn över två år.  Deras mat är mycket dyrare. t.ex ost kostade 300 kr/kg medan en vanlig kostar ca 60-80 kr. 

Då hon ringde runt och undrade vem som sätter riktlinjerna var det konsumentverkets riktlinjer man följde men de är bara för barn över två år. Barn under två år verkar det som man inte tror äter något. Hon undrade vem som bestämmer, vem som är ansvarig eller vem som granskar eller som man klagar hos  och hon hänvisades till socialstyrelsen. Men de talade informerade henne om att det inte finns någon som har granskningsansvaret för just försäkringskassan. man räknar tydligen inte med att de gör fel...
Om något är fel får man klaga hos försäkringskassan själv eller så får man går till förvaltningsdomstolen.
Ringde direkt till ett par politiker i riksdagen som blev lika förvånade men som lovade att de skulle titta på det direkt.

Även detta handlar ju om barn. Det kommer fram mer och mer då andra som råkar illa ut kommer till mig eftersom de vet att jag driver, och jobbar för en förändring.

1 kommentar:

  1. Snart kommer FKs "beslut" skall bli intressant och se vad dom skriver ang min tös kost... Återkommer :)

    SvaraRadera