måndag 25 juni 2012

Alla mail skall diarieföras enligt JO.

En som reagerat utifrån att mail inte registreras.
Man göra alltså samm fel som man fått kritk för tidigare vilket borde leda till böter med hänvisning till tidigare kritk. http://anneskaner.wordpress.com/2012/06/25/registreras-mail-till-kommunerna-som-inkommen-handling/
Hon skriver om en JO dom http://www.jo.se/Page.aspx?MenuId=106&MainMenuId=106&Language=sv&ObjectClass=DynamX_SFS_Decision&Id=519
De kritiserar med orden:
Det nu anförda innebär sammanfattningsvis att om befattningshavare har egna e-postadresser hos en myndighet, måste myndigheten ha rutiner som tillförsäkrar att såväl innehållet i befattningshavarens e-postbrevlåda som e-postloggen är tillgängligt för myndigheten även under befattningshavarens frånvaro. Myndigheters rätt att ta del av vanliga postförsändelser som adresserats direkt till befattningshavare grundas normalt på fullmakt från befattningshavaren. Ett sådant system är lämpligt även beträffande e-post.
När det gäller rutinerna hos Kommunstyrelsen i Sundsvalls kommun kan jag av vad som framkommit konstatera att de i vart fall inte uppfyllde samtliga de krav som jag nyss har redogjort för. Utredningen visar att de e-postmeddelanden som kammarrätten efterfrågade från kommunstyrelsen inte var tillgängliga under flera veckor p.g.a. befattningshavarnas ledigheter. Styrelsen bör därför, om så inte redan har skett, se över sina rutiner i det nu aktuella hänseendet.
Allt skall alltså diarieföras och det skall framföras till nämnden.

Idag har suttit och filat på en hemsida. För barnperspektivet i Sverige. Börjar bli rätt nöjd vill bra ha lite feedback inna jag lägger ut på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar