lördag 12 maj 2012

Uppkäftig debatt sökes

Som jag skrev härom dagen är det mycket på gång.Nu börjar det skrivas om det.
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.850884-vi-vill-se-en-uppkaftig-debatt-om-socialpolitik?ref=fb
De fyra författarna skriver:
Vi har länge saknat denna spirande socialpolitiska debatt. Och nu är läget här, att lyfta socialpolitikens betydelse för ekonomisk utveckling – utan att tappa bort socialpolitikens yttersta mål: enskilda människors värdighet och välfärd.

Socialarbetarna förtjänar stor respekt för detta och beslutsfattarna ska se yrkeskåren som en ovärderlig resurs och ta vara på de analyser kåren gör av samhällsproblemen och alla idéer och förslag på hur det sociala arbetet utvecklas bäst.


Vi är även trötta på att för lite görs för att förbättra socialarbetarnas arbetssituation och arbetsmiljö. Det är inget nytt att socialarbetarna arbetar under tuffa förhållanden. Varför är intresset så litet för att göra någonting åt det?

Vi efterlyser en omfattande, högljudd, systemkritisk, kreativ och uppkäftig socialpolitisk debatt. Vi efterlyser socialchefer som unisont höjer rösten.


Vi efterlyser en stolt socialarbetarkår som vittnar och ställer sig på barrikaderna tillsammans med medborgarna. Och vi efterlyser beslutsfattare som är intresserade av att lyssna på socialarbetarna.

En av skribenterna är Gudrun Schyman tidigare socialarbetare står det. Hade jag ingen aning om. Jag har bara sett henne som politiker.

Kan iallfall bara hålla med men jag vill att fler skal komma till tals så att debatten inte blir ensidig. Även drabbade, främst felaktigt drabbade också skall komma til tals.
Blir det fel så måste man kunna få upprättelse.
Det är så mycket fel och jag anser och har sagt det så länge jag drivit detta att hela socialtjänstlagen måste rivas upp och göras om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar