fredag 11 maj 2012

Svårt att erkänna och rätta till

I dagens HN står det om en kille som felaktigt har gått i särskolan hela sin uppväxt. http://hn.se/nyheter/falkenberg/1.1622789-nu-ska-kommunens-agerande-granskas

Det visar sig nu vid 22 år ålder att han inte är utvecklingsstörd.
Han säger:
– Jag är besviken på att man inte kan erkänna sitt misstag, säger Elie efter att ha fått beskedet att kommunen inte anser sig ”ha hittat några felaktigheter” i hanteringen av honom.
Han har förlorat sina skolår och måste nu läsa om och läsa igen.
förvaltningschefen Arja Holmstedt-Svensson: ”Vi har gått igenom den dokumentation och information som finns kring mottagandet i skolan och din studiegång. Vi har där inte kunnat hitta några felaktigheter.”
Hon beklagar att Elie Hachem känt sig felplacerad, men menar att hans integrerade skolgång ändå gett honom möjlighet att utvecklas – men att han faktiskt hela tiden har behövt ett stort stöd. Barn- och utbildningsförvaltningen anser också att psykologutredningen som då gjordes ”uppfyllde den tidens krav”.

Det sa man om de vanvårdade barnen också i början.
Nu är ärendet anmält och skall granskas.

Jag håller med honom.
Att det skall vara så svårt att erkänna misstag och ge upprättelse. Det verkar vara likadant inom alla många myndigheter och ändå förlorar de inget. De som förlorar är ju de som drabbats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar