torsdag 31 maj 2012

Dominic

Just nu pågår ett ärende där soc på Gotland (tror jag det var) tog en pojke på flygplatsen i Göteborg. Mamman är Indier och pappan svensk. De var på väg till Indien dit de skulle flytta när man med polishjälp gick in och tog pojken.
http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/10/17/Dominic-tvingas-till-nya-foraldrar/

Sedan började karusellen.
Tror att man mailat mig för två år sedan men jag hade för mycket för att orka just då.
Mer om bakgrunden kan man läsa t.ex. på http://www.barometern.se/ledare/kolumnister/hemundervisning-tydligen-ett-skal-for-tvangsingrepp(1786069).gm

Familjen ville inte att pojken skulle behöva gå i stora barngrupper och ville därför ha hemundervisning och sedan flytta till Indien.
I domen står det visst att soc är rädd för att pojken skall isoleras sociallt. Istället isolerar man honom från hans familj, hans nära och kära.
Vad jag förstått så har både skola, BVC och andra backat familjen och säger att det inte finns skäl.
Soc står på sig.
Nu hoppas man att indiska myndigheter eller regeringen går in och agerar. Det liknar nämligen ett ärende i Norge där de gick in.


Man tar pojken vad det verkar utan anledning, han får inte träffa sina föräldrar. De får bara tala i telefon 15 min i veckan första halvåret. Tillsist blir det en viss del av umgänge. Vid ett sådant försvinner pappan med pojken, han åker in.
Pojken har nu varit LVUád i två år och nu gör man vad man kan för att få bort föräldrarna.

Tar inte ställning åt något håll eftersom jag vet för lite om ärendet men det ser konstigt ut.
Det som får mig att ta upp det är att man nu har ansökt om en vårdnadsöverflyttning. Den brukar normalt inte göras förrän efter tre år och många gör den inte alls av rädsla för att föräldrarna skall känna sig undanskuffade. Här använder man sig av den för att få bort föräldrarna på allvar.
Återigen tolkar man lite som man vill när det passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar