torsdag 24 maj 2012

Fildelning dyrare än övergrepp mot barn

En kompis hänvisar till en artikel där en kille i Rhode Island som fick betala 5 miljoner i böter för 30 nedladdade låtar. OK det är utomlands men det står det kan bli verklighet även i Sverige. Tror inte att det blir de astronomiska summorna men...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14859890.ab
Sedan lyfter hon det faktum att ett barn som utsätts för våldtäkt får som högst 2 00 000 kr i skadestånd, alltså det betydligt värre med fildelning än att barn utsätts för övergrepp .. bara ett exempel till på att barn inte är så mycket värda. De som borde vara de värdefullaste vi har.

Samtidigt kommer idag ett lagförslag http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14871874.ab
att den som tvingar någon att gifta sig, sk. tvångsgifte skall få fängelse, inte en dag för sent. (vet inte om jag är fördomsfull nu men har fått uppfattningen av att det mest gäller minderåriga invandrar tjejer). Men det är lika fel oavsett vem det gäller eller vem som utsätts. Tänk att tvinga dig att gifta dig med någon du inte vill. Tvingas ha sex med, kanske skaffa barn med, leva med någon man inte valt själv, som man inte tycker om. Nej det borde ha varit straffbart för länge sedan.

De vill även ta bort att man kan begära dispens för att gifta sig om man är under 18.
Tror inte att det gäller så många och skulle det vara så att någon t.ex. får barn i tidig ålder och sedan vill gifta sig skadar det väl inte att dispensen är kvar men kraven för att få dispens kan ju ses över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar