måndag 9 april 2012

Utsatta barnens värde

Barn fortsätter att fara illa i socialens hantering och straffen för de som utsätter dem är lika med noll. http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.4595492-barn-valdtogs-i-familjehem
Här är det två flickor som placerats i hem där de utsatts för sexuella övergrepp. Visst finns det familjehem som inte borde vara familjehem och även familjehem har i umgängeskretsen personer som är farliga för omgivningen. Men då man väl kommer på det borde straffet vara hårt. Men inte då. Utsatta barn har inget värde.

Här var det mannen i ett stödboende för den ena flickan.
Sedan en ung man som var placerad i samma familjehem som den andra flickan.
Socialen hade fått indikationer om att det var något fel men valde att inte tro ller agera.

För stöd pappan blev det i och för sig tre års fängelse och 85 000 kr i böter men för den unge manenne som erkände blev det skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska vistas två år på behandlingshem och stå under övervakning till juli 2014.
en till som bloggar om det http://anneskaner.wordpress.com/2012/04/09/kommunal-valdtakt-pa-barn-skall-kosta-kommunen-pengar/
Man kan tycka att 3 års fängelse inte är så lite men han var 70 år. En äcklig gammal gubbe i en ung flickas ögon. Iallafall tror jag att få i den åldern väljer att ha sex med en så gammal man. Fem år höll han på och förstörde tillvaron för henne och ingen trodde henne.
Anne skriver:
De pengar täcker inte ens bråkdelen av den terapi som kommer att behövas framöver. Det är inte ens plåster på såren. Pengar kan inte ge tillbaks det man förlorat, men ersättning kan svida hos den som gjort det. 85 000 kr är inga pengar i det avseendet.

Men det finns ytterligare en part som borde stämmas i sammanhanget och där jag hoppas att advokaterna går vidare och det är Sundsvalls Kommun. Så här skriver Sundsvalls Tidning, “Redan våren 2007 initierade socialtjänsten en utredning eftersom flickan berättat för en skolkamrat att hon utsatts för övergrepp. Men utredningen ledde inte till några förändringar för flickan, socialtjänsten fann inte anledning att föra saken vidare. I stället fortsatte övergreppen mot barnet under flera års tid.”

Jag kan bara hålla med men det är nästan intill omöjligt att stämma och få rätt mot en kommun. Det är som att slåss mot väderkvarnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar