onsdag 25 april 2012

Syskon

Då har man börjat diskutera syskonrelationer och kommit fram till att de är JÄTTEVIKTIGA. http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barn-och-unga/syskon-betyder-mer-an-vi-trott_151644.svd
Men vad är det då som är speciellt med syskonrelationer? Bara det att vara född ur samma kropp och att ha växt upp i samma familj skapar förstås starka band. Ofta är dessutom relationen till syskonen den längsta vi har i livet. Föräldrar dör normalt före en själv och makar och barn kommer in senare i ens liv. Till skillnad från kamratrelationer blir man heller aldrig helt av med sina syskon. Även om man väljer att bryta kontakten, finns de kvar och dyker kanske upp vid arvskiften eller begravningar. Inom psykoanalysen menar vissa också att relationen mellan syskon blir extra stark därför att de ofta projicerar sidor av sig själva, som de inte accepterar eller står ut med, på varandra.
Tänk vad vi jobbade med syskonrelationen. vi såg till att de träffades och vi blev som varandras andra familjer. Så mycket vi förlorat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar