fredag 6 april 2012

Sitter kvar

I veckans markblad diskuteras nedläggningen av ett äldreboende. http://markbladet.se/?artikel=201204031550216213
Det var möte runt det härom veckan.
Samma möte som Hermansson ordförande ”glömde” att kalla resten av nämnden till.
Nu går ordförande inom socialdemokraterna ut och kritiserar honom.
Han skriver:
I detta arbete har socialnämndens ordförande ett avgörande inflytande. Det ställs stora krav på politiskt ledarskap och klokskap inom den egna gruppen och i samarbetet med övriga partier för att nämndens arbete ska fungera
I hanteringen av Malm¬säter har det uppenbarligen brustit rejält hos socialnämndens ordförande. Nämndens ordförande var inför mötet överens med vice ordförande att Malmsäter skulle hanteras som ett informations- och diskussionsärende och återremitteras för fortsatt beredning hos förvaltningen.

Döm om mångas förvåning, inklusive undertecknads, när frågan istället helt plötsligt under mötet förvandlades till ett beslutsärende av ordföranden. De flesta av oss begriper att det inte går att först göra en överenskommelse om hur ärendet ska behandlas och därefter på sittande möte göra tvärt¬om. Det är inte trovärdigt och det är inte ett tillräckligt bra ledarskap från nämndens ordförande.

Det är inte länge sedan som halva social nämnden var för sig kritiserade samma person men då ställde sig Pelle Pellby bakom honom och sa att han hade i alla fall deras förtroende. Nu har han också ändrat sig. Undrar hur länge Hermansson sitter kvar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar