lördag 28 april 2012

Lagligt att frysa ut sina barn

I Expressen kommenterar Jimmy Fredriksson domen runt flickan som utsattes för andeutdrivning av och i sin familj. http://www.expressen.se/gt/kronikorer/jimmy-fredriksson/jimmy-fredriksson-det-ar-alltsa-inget-lagbrott-att-frysa-ut-sitt-eget-barn/
Vem ska trösta Knyttet när hon mobbas av sina egna föräldrar? Svar: Inte rättsväsendet i alla fall! Eller som Borås tingsrätt skriver i domen om flickan som utsattes för exorcism: – Det är inte straffbart att uppträda kränkande eller otrevligt mot ett barn i familjen.
Lite längre ner i texten:
I detta land som har en skyhög svansföring när det gäller kränkningar i alla tänkbara – och otänkbara – sammanhang, där vi har en statlig elevombudsman som ska ge mobboffer upprättelse, finns en gräddfil för elaka föräldrar. "Tingsrätten vill avslutningsvis i detta fastslå att det inte torde vara straffbart att uppträda på ett kränkande eller otrevligt sätt gentemot ett barn i familjen, i vart fall så länge inte området för straffbara gärningar överskrids och fråga bli om exempelvis ofredande, olaga hot eller annat brott." Så klämmer rätten till med att det är de sociala myndigheterna som ska se till att föräldrar inte beter sig som svin mot sina barn. Lite längre ner kommer det riktigt hemska: "Att frysa ut och isolera ett barn från övriga familjen och inte tillåta barnet att visats i närheten av sina syskon torde inte – vilket tingsrätten noterar redan inledningsvis – utgöra någon straffbar gärning." Det är alltså inget lagbrott att frysa ut sitt eget barn.
Han avslutar med:
Om det år så – är det inte dags att göra något åt det?
Visst är det konstigt att man verkar kunna behandla barn hur som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar