torsdag 1 mars 2012

Feedback från FP

Skickade ett mail till alla de jag träffade i riksdagen och frågade vad som hänt utifrån vårt möte.
Har börjat få respons.
Fick svar ifrån hon som var med ifrån folkpartiet och hon hänvisar till en rapport de gjort som kom i oktober förra året.
http://www.folkpartiet.se/ImageVault/Images/id_17228/scope_0/ImageVaultHandler.aspx
Den heter när tryggheten saknas och handlade om vad man skall göra när det inte fungerar.

De vill att bara sådana med examen och två års erfarenhet skall få utöva myndighets utövning.
De kanske skall vara två och två en under upplärning och en som ansvarig. Man kan i och för dig undra hur de skall få erfarenhet om de inte får jobba med det.
De vill utveckla kompetensen inom socialtjänsten.
De vill både ha vidare utbildningar och påbyggnads utbildningar, även specialist kompetens.
De som jobbar med det skall premieras, det är jag väl både för och emot.
De vill ha nationell satsning på metodutveckling och utvärdering. Det är ju något vi kämpat för att det skall bli samma över hela landet.
Man skall stärka barnperspektivet.
Äntligen kommer det krav på kvalitetssäkring av vårt arbete. De vill att resultaten skall följas upp och premieras. Bara det inte blir så att man inte vill ta ”jobbiga” placeringar för att man inte har så stora möjligheter att premieras det måste ju utgå ifrån var man står från början.
De vill ha extra stöd för att utsatta, placerade barn skall klara skolan. De vill också att det skal finnas en hälsoplan för varje placerat barn. Det missas ofta.
De vill att placerade barns rättigheter ska bli tydligare, de vill även ha ett personligt ombud för varje placerat barn. Äntligen säger jag. Det är ju en av de sakerna vi drivit.
Obligatorisk utbildning för alla familjehem de vill även ha nationell rekryterings regler och nationella sidor för rekrytering av familjehem. Samarbete det gillar jag.
Punkt 29 älskar jag:
Fler familjehemsplacerade barn bör få sina familjehemsföräldrar som vårdnadshavare. Barn som varit länge placerade i familjehem och knutit an till familjen måste ha inflytande över om de ska bo kvar i familjehemmet, eller flytta till sina biologiska föräldrar, om deras situation normaliseras. När det gäller små barn ska principen om barnets bästa alltid sättas i främsta rummet. Socialtjänsten ska vara skyldig att fortsatt stötta familjehemmet efter en vårdnadsöverflyttning. Slopa treårsregeln för vårdnadsöverflyttningar så att prövningen istället kan göras löpande utifrån barnets bästa.
Funderar skarpt på att byta parti… Det är totalt 38 punkter ni kan läsa själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar