fredag 10 februari 2012

Utredning utan medverkan av den som skall utredas

Då har även radion hakat på. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4956934
Ett inslag om oss och de uteblivna umgängena.
Jag blev lite förvånad över nya socialchefens uttalande att vi har fått träffa barnen inte vill säga hur många gången utan hänvisar till sekretess. Vem far illa utav att han säger att det är två när jag i TV stod och berättade det dagen innan?
De skall säkerställa att det nu blir rätt. Det har jag som sagt hört förut och jag undrar hur man kan utreda barnens behov av oss om de inte får träffa oss under tiden.

Det skulle vara som att utreda någons socker behov men under tiden får du inte äta socker. Vi se hur mycket du längtar efter godis och hur du reagerar.
Eller vi skall se hur bra du är på att köra bil och frågar en körlärare vem som helst som inte får träffa dig.

En utredning (har jag fått berättat för mig) runt barns anknytning går oftast till så att man studerar barnen när de träffar de som man utreder anknytnignen till eller de som betyder något. I det här fallet oss. Man tittar på hur de reagerar när de personerna kommer när de umgås och då de går. Sedan gör man likadant med en person de känner men inte har den anknytningen till sista gör man samma sak med en person de inte känner alls. Sedan kan man jämföra.
Här skall man undersöka utan att vi får träffas, utan att man ser hur barnen reagerar då vi är tillsammans.

Sedan blev jag lite konfunderad över kommentaren då får alla t.o.m. fostermamman vänta precis som om det är jag som ligger bakom medias intresse.
Detta har pågått i två år och när en får nyss om något hakar de andra oftast på. De vet att många följt det och vill naturligtvis att deras läsare eller lyssnare skall få ta del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar