måndag 20 februari 2012

Självförsvar

Nu börjar socionomerna själva att reagera. Äntligen säger jag. Det demonstreras och börjar komma artiklar. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.862986-vi-tvingas-utfora-ett-undermaligt-arbete?ref=fb
de skriver:
Arbetsbördan på landets socialkontor ökar samtidigt som resurserna minskar. Det är näst intill omöjligt för oss socialsekreterare att utföra ett rättssäkert arbete i dag.
Myndighetsutövning är ett stort ansvar vilket beslutsfattarna ständigt påminner oss om. De visar dock inte att de är intresserade av att möjliggöra ett bra arbete. Socialsekreterare i dag har usla arbetsvillkor med orimligt hög arbetsbelastning vilket gör att vi tvingas utföra ett arbete vi inte kan stå för. Personalomsättningen ökar och därmed även otryggheten på arbetsplatsen. Det blir en ond cirkel och ingen lyssnar på det vi varslar om.

Det alltså inte bara jag och många med mig som talar om konsekvenserna. Det är bra att de socionomerna gör det själva. Det är bättre att de själva kräver bättre utbildningar, bättre stöd, tydligare lagar osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar