söndag 19 februari 2012

Kravet för förändring

Hittade en länk till en artikle på Source där en mama fick banren omhändertagna och flydde Svergie http://www.sourze.se/Jag_flydde_Sverige_n%c3%a4r_socialen_ville_ta_mina_barn_10680926.asp
Jag har ingen kontakt med familjen i dethär ärendet och jag vet inget om bakgrunden men det skall väl inte vara så att barnfamiljer inte vågar bo kvar?
Jag vet faktiskt fler som flyttat efter att de sett hur några av dem som jag har kontakt med har behandlats. Australien, England är några av länderna de gett sig av till.
Inte för att de varit på väg att bli av med sina barn utan för att de är rädda för att anklagas utan anledning som andra de sett på nära håll.
det räcker ju på vissa håll med en annonym anmälan utan grund.

Men när förvaltningarna inte ens vill erkänna att de gjort fel, som i Halmstad, är det svårt att få till en förändring.
Där går man istället för att erkänna (trots att de fått kritik) att man gjort fel ut och försvarar sig. De begär t.o.m. möte med press för att be dem låta bli att skriva om familjer som råkat illa ut.
Kunde inte låta bli utan utan skrev ett inlägg. http://hallandsposten.se/asikter/hplasaren/1.1533288-det-finns-inget-forsvar-for-felaktiga-beslut
det retar mig lite att de tar sig friheten att omformulera det jag skrev utan att fråga mig. de lägger till lite och drar ifrån.
Men ande meningen är ändå den samma.
Om man inte ser problemen och rättar till bakåt tvivlar jag på att det kan bli någon förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar