tisdag 14 februari 2012

Fler och fler

Igår var det ett nytt ärende I Halmstad. Jag har känt till det ett tag men de har avvaktat med att gå ut i press tills socialstyrelsen sagt sitt. Där har socialen denna gången tagit ett barn ifrån en familj därför att grannen såg fel. Hon och barnen var ute och d stora ville köra vagnen. Hon tog babyn i sele och de stora fick köra. Det gick väl lite vilt till. en granne såg det men trodde att babyn var i vagnen, ringde soc som om samma kväll och gav hemme en stund att packa för hon skulle på utredningshem. Mannen och banren fick hon lämna. Allt detta gjorde att hon fick i en depression och barnet togs ifrån henne. Det tog ett år innan familjen fick rätt och fick tilbaka sitt barn.


I expressen i söndags var det också en artikel. Ett par som får en baby och soc omhändertar barnet efter 6 dar. Bara för att hon har varit missbrukare. Läkare säger att hon är fri, prover visar att hon är fri och hon går på behandling sedan ett år. Men soc hävdar att de tabletter hon äter tillsammans med rökning innebär fara för barnet. Det kan leda till plötslig spädbarnsdöd eller hjärnskador. Vansinnigt säger överläkaren på beroenden kliniken. Men soc har bestämt sig och de anser inte att de gjort något fel.


Hittade en artikel: Vad ångrar man mest på sin dödsbädd? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14312905.ab
att de inte hade haft modet att leva sitt eget liv, utan anpassat det efter vad andra tycker,att de inte hade uppfyllt sina drömmar. De hade lyssnat på andra människor genom hela sitt liv och inte gjort vad de själva ville.
Jag försöker att leva mitt liv så att jag inte skall behöva säga samma sak på min dödsbädd. Jag vet att jag gjort vad jag kan för att förändra situationen. Oavsett vad vissa personer må tycka om mig så vet jag att jag gjort allt som står i min makt för att påverka och jag gör det inte för min egen skulle utan för barnens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar