fredag 27 januari 2012

Svart papper

Ja då fick jag då tillbaka dokumentet jag begärt. Det var 11 sidor med all text överstruket med svart penna.
Trots att lagen säger att vi har rätt att läsa allt som står om oss och den uppenbarligen handlar om oss eftersom en ledamot polisanmält den som en ren förtals inlaga mot oss.
Man får inte sekretessmarkera så.

Scannade av tre sidor och mailade den nya socialchefen och och skrev att jag inte ansåg att det var förenligt med svensk lagstiftning. Jag blev då uppringd av enhetschefen (tror jag han är) och han bad om ursäkt för att han inte skickat med en lapp om att jag kunde överklaga.
Jag kunde inte hålla mig för skratt. Inte för att det var roligt men för att jag nästan får överklaga allt. För att de ”bråkar” om allt och varje gång jag har överklagat så har jag vunnit. Det är bara att det tar onödig tid och det ”bråkas” i onödan.

I vårt ärende hade Utskottet i Mark möte i tisdags. (enligt enhetschefen per telefon) De skulle ta upp umgängena mellan oss och barnen. Har inte hört något.
Mailade igår en förfrågan om vad de kommit fram till.
Har inte fått svar än. Har även ringt enhetschefen men det är ju ingen som svarar.
Det finns ju trots allt en dom att en förutsättning för att barnen skall bo kvar där de är nu är att de skall ha rätt till umgänge med oss och det skall högprioriteras. Det finns också utlåtande ifrån psykologen som varit med på umgängena som säger att barnen mår bra i de umgängena och efterfrågar dem. De har gått emot den hitintills. Undrar hur länge de vågar.
frågan är hur man kan göra så? gå emot en dom. Jo bra för att det går därför att ingen kan ställa dem till svars. ingen kan ställa dem ansvariga för felaktigheterna som fortfarande begås.

2 kommentarer:

  1. Finns det inget som heter domstolstrots?

    Förstår jag rätt om det är så att de inte skickade med någon besvärshänvisning för de 11 svarta sidorna?

    Det går att börja skratta, men sedan fastnar skrattet. Tragikomik. Priset är skyhögt för de som har rätt att lita på Svensk rättssäkerhet.

    I detta fallet främst Rasmus och Fanny och det familjehem som älskat dem som sina egna!

    SvaraRadera
  2. Eftersom det bara är vart barnen skall bo som testades så är det inte ens domstols trots. Jag fick en besvärshänvisning försent med en ursäkt för att det missdes.

    SvaraRadera