tisdag 8 november 2011

Intget överklagande

Igår hade de då haft ett möte om de skulle överklaga eller inte.
De röstade 7 mot 6 emot att överklaga.
Ordförande var emot.
Han som sagt till mig att han varit hårdast drivande i att barnen skulle tillbaka. Om de nu ansåg att barnen skulle må bäst av att komma tillbaka till oss borde de ju driva det i alla instanser de behöver annars trodde de ju inte på det fram början. Sedan var ju tanken att se hur rätten ser på barnperspektivet utifrån anknytning och det var ju inte det som testades i rätten Man ville ha ett prejudicerande fall men överklagar inte.

Med alla de fel som var i domen borde man t.o.m. kunnat hävda att den skulle göras om med hänvisning till att den byggde på felaktigheter men det göra man inte. Man lägger sig ner innan med hänvisning till att det inte är någon ide. Nästa instans kommer nog inte att ta det ändå. Men det vet man ju inte innan man testat. Det var som handläggaren sa på socialstyrelsen att om du inte anmäler så är det ditt fel att inget händer. Om du anmäler och vi hittar fel men inte gör något så är det vårt fel. Men det kan också föra med sig att det blir en förändring. Tänk om jag gett upp från början med hänvisning till att det inte var någon ide? Då hade jag aldrig kommit så här långt.

Media var snabba.
Tv 4 Borås ringde och det var ett inslag på kvällen Lägegr ut länk senare.
http://www.bt.se/nyheter/mark/socialnamnden-overklagar-inte-dom-om-fosterbarnen(3020441).gm Tar upp att de inte överklagar.
Det står:
– Lagen är inte skriven så att den tar hänsyn till spädbarnsplacerade fosterbarn, och därför finns det inga prejudicerande aspekter att hänvisa till vid ett överklagande till Högsta förvaltningsdomstolen, säger ordförande Per-Olof Hermansson (KD).
Men det var ju det de ville få testat.

Även i Hallands nyheter
http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1421737-socialnamnden-overklagar-inte

Och på radio sjuhärad.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894
Man prövar inte. Man borde har gjort det Bl.a . Ordförande i utskottet anser att man borde ha överklagat.

Vad säger man? Det är inte klokt.
Man kunde åtminstone försökt om sedan rätten valt att inte ta upp det så hade det inte varit nämndens fel men nu försöker de inte ens. På grund av att de som aldrig velat att barnen skulle tillbaka och dessutom aktivt arbeat för att det skulle bli så röstar emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar