måndag 21 november 2011

Det hade kunnat vara han.

Maukonen lyfter att Lidköping fått kritik http://maukonen.wordpress.com/2011/11/19/socialtjansten-i-lidkoping-kritiseras-av-socialstyrelsen/
Ursaxat ur artikeln:
Föräldern var kritisk till hur socialtjänsten i Lidköping skött handläggningen som gällde vårdnad, boende och umgänge med barnen.
Kritiken handlar om att socialtjänsten inte träffat eller samtalat med barnen under utredningen för att ta del av deras uppfattning, trots att man haft fyra månader på sig att agera. Man har endast utifrån den ena förälderns uppgifter bedömt att barnen haft det bra när de flyttats från sin hemmiljö, och därefter avslutat utredningen utan åtgärd.
Hon skriver:
Är det någon som känner igen sig i denna kritik mot socialtjänsten?
Det känns som om man hört detta förr, att socialtjänsten utgår från den ena förälderns uppgifter och knappt om ens en endaste gång pratar med barnen för att bilda sig en uppfattning hur de upplever sin vardag.
Att man anser att barnen haft det bra sedan de abrupt blivit upprykta ur sin vardag och flyttade långt bort är märkligt, är det för att de varit med sin mamma som socialtjänsten anser /antar att de haft det bra?
Utan någon skolgång och någon möjlighet att ha kontakt med sin pappa och resterande familj samt vänner?
Är det någon som är förvånad över att det är mamman som undanhåller barnen och det är pappan som anklagas för både det ena och andra?

Sedan fick jag en länk till en ny artikel på Newsmill. Den har varit i BT tidigare. http://www.newsmill.se/artikel/2011/11/17/advokat-r-ttsos-kert-n-r-barn-omh-ndertas
En advokat som skriver om hur det ser ut inom socialtjänsten.
Tänkt att det kunde varit han som företrädde ”oss” i rätten och så valde de en som inte var där.

Sedan verkar det ha kommit in ytterligare en polisanmälan. En ny nu i förra veckan. Spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar