tisdag 15 november 2011

Carema, vad är skillanden?

Det som är mest i ropet nu är Carema Care. Det är fruktansvärt hur man kan behandla andra mänskor av rent vinstintresse. Men det blev rama skri och nu ändras lagar. Avtal sägs upp och man skal förhindra att det händer igen.

Det jag tycker är konstigt är att man inte reagerar likadant då det gäller barn, utsatta barn. Jag har väckt det i över två år. Andra före mig i över 20. Utredningar håller för dåligt kvalitet. Utbildningen för yrket till socionom är för dålig. Det egna ansvaret måste tillbaka. Personligt ombud för utsat5ta barn, som företräder och bevakar deras intressen. Ombud med dubble utbildning. Personer i socialnämnden kanske inte skal vara vanliga lekmän, politiker utan skall istället bestå av personer som kan ganska underlag, som et hur de skall se ut.

Barn slits ifrån sina föräldrar och andra som betyder allt för dem utan grund ibland och det måste få ett slut. Det skall inte kunna vara så många som det ändå verkar vara som råkar illa ut. Varför är det så få som reagerar?

Fick ett mail med en länk till ett inslag på västnytt. http://svt.se/2.22620/1.2601237/anklagades_for_att_ha_misshandlat_sina_barn
Det är ännu en familj som lyfts och råkat ut för anklagelser trots att de var oskyldiga. Det är familjen som jag har kontakt med i Halmstad. Malin var med och lyfte bristen på forskning runt shaken baby syndrom då vi var i riksdagen.

Brister som medföra tt barn tas ifrån sina föräldrar på felaktiga grunder. Föräldrar anklagas för ett av de värsta brotten, att slå sina egna barn av fel anledning. Istället för att leta andra anledningar så bestämmer man sig för att det är shaken baby trots att diagnosen tagits bort i andra länder därför att över hälften blev felaktigt dömda. Men inte i Sverige.

Som sagt jag förstår inte att så få reagerar och agerar. Igår gjorde jag en ny anmälan till socialstyrelsen. Får se vad de gör åt den.

1 kommentar:

  1. et finns inte skilnad mellan barn och äldre -- här reagerar barnombudsmannen på hur barn tas i från grundlagsskyddade rättigheter. Hårresande berättelser kallar BO det för. Verklighet för många barn i Sverige: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8658430.ab

    SvaraRadera