tisdag 18 oktober 2011

Mer i media

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.751460-barnen-far-inte-komma-hem
GP ledaren skriver och avslutar med orden:
Det nya familjehemmet funkar. Men rättens hänsynstagande "till barnens bästa", framstår som extra tveksamt i domskälens slutrader.
Där citeras expertvittnen, en psykologiprofessor och en psykolog. Båda har förordat att barnen skall få flytta hem till ursprungshemmet där de knutit an.
Men de säger att barnen inte skulle ta "skada av att vistas i det nuvarande familjehemmet under förutsättningen att barnen får möjlighet att umgås med det första familjehemmet."
Det har rätten fastnat för. Det bästa för barnen bedöms därför vara att låta dem bo i det familjehem dit de tvångsförflyttats efter myndighetsmissbruk. Där skall de få umgås med den biologiska modern och de fosterföräldrar och fosterbror som barnen betraktar som sina "psykologiska släktingar".
Juridiskt är den konstruktionen säkert korrekt. Men inte från ett mänskligt perspektiv

I går var det på TV 4 Borås. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_boras?title=fostermamman_eva_om_kammarrattens_dom&videoid=2082798
Intervju med mig och en med Per-Olov Hermansson ordförande i nämnden. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_boras?title=socialnamnden_ska_lara_av_sina_misstag&videoid=2082797
han säger att det de lärt sig är att hålla press, media utanför annars blir det inte rättsäkert. Men om jag inte gått till press hade inget av detta upptäckts. Han säger inte ett ord om hur de nu skal försöka fixa det de ställt till med.

Nu i kväll var det även ett inslag både på TV 4 Skaraborg och Borås. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_boras?title=tv4nyheterna_boras_19_15&videoid=2082942
Jag hoppas att de överklagar och hoppas på att få en prejudicerande dom angående treårsregeln och det faktum att barnen bott här fyra år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar