torsdag 13 oktober 2011

Krönikör

Fick se att Ingrid Carlqvist har blivit krönikör i Kalmartidningen Barometern.
Det första hon tar upp är rättegången i Södertälje där en pappa stämmer kommunen. De har fullständigt missat vad som är barnens bästa. De tog parti för mamman vilket sedan visade sig var fel. Pappan har vunnit i flera instanser men förvaltningen fortsatte att gå emot. De bryter i och med det mot regeringsformen kap 1 § 9 där det står om kravet på myndigheter och opartiskhet.
Ingrid skriver om att många pappor ger upp och hoppas på att barnen skall söka upp dem när de blir äldre men tyvärr blir det inte alltid så. Denhär pappan gav inte upp och jag hoppas att han vinner så att det blir lättare att få rätt framigenom.

I rätten hade de ingen ursäkt att ge, de hade inte heller förstående för varför de var där utan krävde honom på rättegångs kostnader på ½ miljon. Som sagt jag hoppas att han vinner.
Inte heller i Halmstad har förvaltningen förståelse för vad de har gjort eller behovet av att ge en offentlig ursäkt. Det är ett reportage på gång därifrån.

Hon avslutar med orden:
Alla skadestånd till tvångssteriliserade och fosterhemsplacerade kommer att vara en mild västanfläkt i jämförelse med alla de som i framtiden kommer att stämma kommunerna för att de tog deras pappor ifrån dem.
Jag vill lägga till alla de där socialtjänsten inte tog ett barnperspektiv utan istället var de som orsakade att barnen for illa.
Domen kommer i november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar