onsdag 12 oktober 2011

Brev från socialstyrelsens generaldirektör

Jag har fått brev ifrån generaldirektören på socialstyrelsen.

Han precis som Maria Larsson skriver om deras intention med hur det skall fungera när man utövar tillsyn på en kommun. Sedan tillägger han att de inte kan gå in och ändra ett beslut taget av en kommun. (det har jag heller inte bett honom för det vet jag) Sedan talar han om att de inte kan bestämma om det skal betalas ut ekonomisk kompensation till sådana som drabbats inte heller beordra en kommun att betala en sådan.

Han berättar också att de nu skall samla all data runt olika granskningar för att kunna kräva ex utbildning eller vägledning. Han bekräftar att de i Mark hittat flera brister och man har ställt krav på åtgärder och följer upp dessa. Bara i Mark har det varit fyra olika beslut. Han bifogar diarienumren. Sedan hänvisar han till att de inte kan göra mer men att det pågår både en domstols förhandling och en polisutredning ang. det hela.
Med andra ord inte nytt.
Undertecknat honom själv i egen hög person.

De borde kräva utökade möjligheter att agera och framför allt borde de använda de möjligheter de har vilket de inte gör enligt min åsikt.
de har möjligheten att utsömma böter det gjorde de inte, de har rätt att åtala om de upptäcker eventuella lagbrott det gjorde de inte heller. Trots att de stod på TV och sa att de hittat sådanna. Nu pågår ju ändå en sådan utrednign hos åklagaren och vi får se vad den leder till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar