måndag 22 augusti 2011

Tyst

Återigen slås man av tystnaden. Socialstyrelsen har sagt sitt och förvaltningen jobbar på utifrån sina nya riktlinjer. Medias intresse avmattas och det blir tyst. Kvar sitter de som drabbats och skall försöka plocka upp bitarna av en raserad tillvaro. Barn som har separationsångest, som blivit uppkäftiga och testar föräldrarnas gränser. Som vaknar på nätterna och har mardrömmar. Raserad ekonomi, raserade företag och kanske skulder hos kronofogden. Mitt i allt detta skall man försöka hittat illbaka till vardagen med skola och jobb. För omgivningen är det på något sätt överspelat men såren och efterverkningarna är alltför tydliga hos de som varit utsatta.
Det har hänt alldeles för ofta tidigare och risken är att det händer igen om vi inte fortsätter att driva på kraven om upprättelse kraven om kompensation.

Som sagt jag anser att kompensationen borde ingår i paketet. Om socialstyrelsen kritiserar och anser att någon behandlats fel så borde det vara självklart att man rättar till och kompenserar men så är det inte. Hjälp oss att det inte tystnar utan protesterna fortsätter att höras, rösterna med krav på förändring för ett bättre samhälle för alla att leva i.

1 kommentar:

  1. Socialförvaltningar kan med sina verktyg hjälpa människor, men i Marks kommun använder de verktygen till att krossa mänskliga relationer, utan att de sedan ställs till svars för vad de har gjort. Själva kan tjänstemännen gå vidare med sina liv som om inget har hänt, medans de som har fått sitt liv och sina relationer krossade får ägna sitt liv åt att försöka sopa upp smulorna som socialen har lämnat efter sig. Rättigheten att stämma en socialförvaltning som använt sig av myndighetsövergrepp borde vara en självklarhet, ekonomisk ersättning kan aldrig sätta plåster på det mänskliga och själsliga lidandet de utsatt individer för, men det kan underlätta för familjer att kunna komma på fötter igen. Det ska heller inte vara familjehem mot biologiska familjer, utan man behöver enas i att det är systemfel som gör det möjligt för socialförvaltningar att utöva myndighetsövergrepp, inte bara mot biologiska föräldrar, utan också mot psykologiska föräldrar. Tyvärr går det inte att lagstadga om sunt förnuft!
    Hoppas att allt kommer att ordna sig till det bästa för er och barnen till slut.
    Kramkram

    SvaraRadera