lördag 16 juli 2011

Medskyldig?

Då är det åter igen en helg och rätt tyst.

Fick en länk till en blogg där en socialdemokrat håller med om att oseriösa utredningar måste bort. http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651

Hittade även en artikel där en pappa skriver om hur rättsystemet fungerar ibland. http://www.vf.se/asikter/insandare/pappor-har-ingen-chans
Han tar upp hur en domre inte lyssnar på en pappa utan tar mammans parti vilket tillsist resluterar i att pappa i uppgivenhet och frustration dödar mamman. Han skriver:

Som pappa idag har vi ingen som helst chans med en rättsapparat som helt står på mammans sida. Även om mamman gjort sig skyldig till brott, slagit barnen och har en psykiatrisk diagnos har detta inte någon betydelse. Mamman får vårdnaden i alla fall. Det jag har lärt mig av detta är att sanningen inte är värd något. I rätten går det att ljuga hur mycket som helst. Jag ger inte fem öre för det svenska rättssystemet. Man har överhuvudtaget ingen aning om ett barns behov och rätt till sina båda föräldrar.

Vet inte hur det var i det ärendet men det kan inte sägas nog. Utredningar måste vara baserade på fakta och inblandande måste höras. Det är ju även vad han hävdar att om dommaren hört pappan kanske det inte hänt alltså är dommaren medskyldig. Man får vad man skapar.

2 kommentarer:

  1. Följer ert öde och kan bara säga att ni är helt fantastiska. Tänk om alla barn hade föräldrar som er, då hade världen sett helt annorlunda ut. Ni är otroliga förebilder för oss övriga föräldrar i samhället. Följer ert fall och hoppas uppdrag granskning gör ett nytt reportage direkt efter sommaren för att röra upp mer och ställa allt till rätta igen , dvs ge er tillbaka barnen!

    SvaraRadera
  2. Kan inget annat än att hålla med den uppgivna pappan. Som insatt åskådare till två liknande fall med vårdnadstvister, där mammorna ofelbart fått vårdnaden, trots upprepade utomståendes anmälningar om vanvård och att barn far illa.... Soc i ett sådant läge, håller de "stackars" mammorna om ryggen och papporna kan se sig om i månen ens ang umgänget, som givetvis uteblir....var är pappornas rätt då?
    Bedrövligt räcker inte ens....

    SvaraRadera