söndag 3 april 2011

Mark nu räcker det

Igår var jag upptagen och hann inte blogga. Men det fortsätter att skrivas på olika håll.

Först är det en bloggare på BT
http://www.bt.se/blogg/sven_martinger/jag-sager-marks-kommun---det-racker(2619294).gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bt-sven_martinger+%28BT+Sven+Martinger%29
Sven Martinger både domare, politiker och lärare och bloggar på BT´s sidan. Han skriver:
Jag säger till Mark nu räcker det
I Inlägget står det:
Å andra sidan kan Marks kommun knappast tillhöra landets befolkningsmässigt minsta kommuner. Men ändå verkar eländet där aldrig att ta slut, åtminstone inte om man begränsar sig till socialförvaltningen. Visst finns uttrycket att det kan gå troll i saker och ting, men ett sådant begrepp är knappast lämpligt då det gäller att hantera barnavård och andra ytterst känsliga ärenden.

Hittar flera som bloggar om Mark http://bondeliv.se/2011/03/marks-kommun/
Bönder i mark som anser att det är den värsta kommunen att bo och ha företag i.

I västnytt i går kväll uttalar sig Margareta Lövgren Marks kommunalråd, alltså högsta kommunpolitikern. http://svtplay.se/t/103402/vastnytt Margareta menar att det inte är någon fara med rättssäkerheten för de enskilda. Margareta har ingen insyn och hon påstår att de börjat rätta till i de enskilda ärendena direkt efter socialstyrelsens kritik.

En av de drabbade blev så arg att hon skickade ett mail direkt. Jag funderar på att ringa upp henne. Vad vet hon? Ingenting. Hur kan hon påstå att de har koll på läget, har rättat till de enskilda ärendena? När de t.ex. har SoL placerat en flicka mot mammans vilja, utan att informera pappan som har delad vårdnad. Det är ju ren kidnappning. Hon har inte pratat ordentligt med flickan på 5 månader tror jag att det är. Och SoL är ju rena skämtet. SoL är en frivillig placering men det finns inget samtycke. Hon protesterar allt hon kan men får inget avslag så det finns inget att överklaga.

Att de började med att rätta till i de enskilda ärandena är heller inte sant. Fortfarande har ingen av de jag har kontaktat med sett några konsekvenser. JO några men de är inte positiva om man säger så. Det startas utredningar för att andra inte lett till något trots att de inte skulle startats alls från början. Lovade insatser blir inte av. Ärenden som fortfarande inte har vare sig vård eller genomförande planer. Barn som är för gamla bor kvar i familjehem därför att det inte finns handläggare som kan skriva ut dem. Insatser får avbrytas därför att stödet som lovats inte händer något med. Då det gäller oss finns det ju nu ett beslut som togs för tre veckor sedan men inget har hänt iallfalla inte synligt. Ingen har hört av sig. Jag kan fortsätta länge till.

Så länge de blundar och tror att de rättat till det mesta och tror att det snart är klart kommer de inte att kunna rätta till problemet. De måste först inse omfattningen och det verkar de inte göra. De förnekar gång på gång att det är så illa. Sedan måste de inse vilka konsekvenser det har medfört och titta på vad de kan göra för att rätta till och kompensera. Det har heller inte hänt. Just den åsikten, inställningen är den som är den allra farligaste när det gäller deras chanser att rätta till. Utan insikten av vidden och djupet har de inte de viktigaste motiven för att rätta till. Det kommer bara bli skrap på ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar