torsdag 3 mars 2011

Varnande exempel

Då ligger det även en artikel i BT
http://www.bt.se/nyheter/mark/socialskandalen-i-mark-kan-anvandas-som-varnande-exempel(2300496).gm
De skriver att PO Hermansson Ordförande i socialnämnden:
Han tror Socialstyrelsen vill använda Mark som ett varnande exempel för resten av landets socialtjänster.
– Som en väckarklocka för hela landet. Och jag tror faktiskt det är bra. Och vi får inte deppa ihop om det blir så.
Av de 148 fall med barn och unga inblandade som Socialstyrelsen krävt att Mark granskar på nytt återstår knappt 30, som ska vara klara senast slutet av april.
Samtidigt konstaterar Socialstyrelsen att det fortfarande finns brister, här och var allvarliga sådana, där människor som sökt hjälp riskerar fara illa.
– Detta får naturligtvis inte förekomma, det är oacceptabelt.

Det vore skönt om det blev så att det som hänt får eller ger återklang i hela Sverige. Det får inte vara på det här sättet. Vi får inte fortsätta behandla vare sig barn eller vuxna på det här sättet.

Undrar vad handläggarna som tog beslutet från början känner nu. De sa att vi aldrig mer skulle få de här två barnen. Nu är det deras hantering av dem som kritiseras av halva Sverige som kanske är det som får kraven på socialtjänsten att sträckas upp. De blir det varnande exemplet orsakat av deras hantering. Men de har ju svårt vad det verkar, att se sina egna fel så de vänder väl på det och menar att det är tack vare dem inte på grund av…

Hittade föresten en artikel på något som hette sourze http://www.sourze.se/Barn_omh%c3%a4ndertas_p%c3%a5_tveksamma_grunder_10741700.asp vet inte vad det är eller vilka som står bakom men här varnar de för att ta kontakt med socalen eftersom det är så vanligt att man hamnar i en ännu värre sitauation.

Rubriken talar för sig själv:
"Behöver ni stöd och råd, tänk efter en extra gång innan ni kopplar in de sociala myndigheterna. Detta kan kosta er familjen och dra ner er i ett socialt träsk ni inte ens visste fanns."
Det är inte utan att man är benägen att hålla med i vissa fall.

1 kommentar:

  1. Hej...

    Undrar hur det går med barnen? Har inte hört mycket det senaste. Hoppas verkligen att barnen får komma till er igen.

    Får tårar i ögonen då jag tänker på er i uppdrag granskning, hur barnen inte ville släppa er.

    Så dålig stil av socialtjänsten imark.
    Har aldrig gillat dem, tycker inte dem ser efter barn bästa, jag minns hur det vart med dem i många år dem lyssna aldrig på mig som barn. Tog mer eller mindre egna beslut utifrån ingnting ungefär.

    SvaraRadera