lördag 26 mars 2011

Läge för det goda livet

I Borås tidning idag är det en artikel runt Pierre som startat en nät insamlig runt Marks slogan. http://www.bt.se/nyheter/mark/kritik-mot-marks-slogan-br-(2610097).gm
”Kommunledningen förstår kritiken mot löftet – som blivit en belastning efter alla skandaler”
Pierre menar att det är ett hån mot de drabbade. Jag har skrivit om den tidigare men nu har även media uppmärksammat. Även Marks informationschef säger att det idag är många som skäms för att komma från eller säga att de jobbar i Mark. Hon förstår att många reagerar. Pierre menar att det vore bra för de som kränkts att se att man ändrar inställning, att många knyter näven i fikan men kanske inte gör något. Att det som fick honom att agera var förra veckans besked att barnen inte kommer ”hem” med andra ord ser det ut som om det inte händer någonting.

Våren fyller mig med en massa känslor. Längtan saknas. Varför tar det så lång tid? Jag saknar att hålla om, uppleva med, prata med, skoja med. Krama, natta, torka tårar, tvätta. Knasigt men jag saknar att hänga deras små plagg. Att man kan njuta av sådant och sakna sådant men det gör jag. Jag saknar att gräla på dem som man gör med alla barn ibland. Deras skämt, deras små soliga ansikten, deras busiga upptåg och miner. Deras bråk om att få vara med. Varenda gång jag bakar är det minne de ville vara med, de turades om att hälla i och mäta upp och så slicka förstås. Jag längtar efter dem så hjärtat värker och hur är det inte då för dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar