torsdag 10 mars 2011

Dagens Mark

I går kom advokaternas tidning i den skall det vara med en ledare runt barn och rättssäkerhet som jag är orsak till. Har lovats att få ett ex och scannar in den och lägger ut då den kommer.

Sedan är det ett inslag på radio sjuhärd om att socialförvaltningen har problem med skolan. När de kallar på möten runt barn i behov av hjälp så dyker de inte upp.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4393435 Så yrket för att de kommit så långt och att det hade hänt så mycket. Det tillkommer ju snarare mer. Magnus säger att det är viktigt på lång sikt. Jag vill påstå att det för de barn som det handlar om är viktigt även på kort sikt. Det är ett viktigt arbete och trots det har de prioriterat bort det.

Har kontakt med en mamma där skolan tvärtom stötta henne men socialen sagt till henne att skolan sagt… hon mailade dem och fick ett brev där skolan nekar till att överhuvudet taget sagt något sådant. Det skickade hon vidare till förvaltningen med frågan varför de ljuger för henne.
Påhittade bevis eller uppdiktade skäl för vård. Hennes dotter har de placerat för att hon försökte sätta gränser. Orsakerna har hon fortfaraden inte fått.

Så kom veckans Markblad. www.markbladet.se På sidan 20 står det om lite ros men mest ris och de tror att det fortfarande finns de som far illa i deras hantering. De säger även att personalomsättningen varit stor att det bara återstår 2 av de åtta som fanns för 1 år sedan. Det får inte jag ihop. För av dem jag har på listan av de som är inblandade i de olika ärendena jag har kontakt med så är alla kvar. Det är kanske så tt de inte jobbar med samma saker men de är kvar på förvaltningen. Även handläggaren i vårt ärende även om hon inte jobbar med det längre. Likså hon som orsakade fyra av anmälningarna som bara är mammaledig. På barnrättsdagarna var det två ifrån Mark, båda är på något sätt varit inblandade i värt ärende. Är det de två somär kvar? På kortet till texten är det faktiskt första gången jag ser Magnus le.

Det har också varit en artikel i Hallands nyheter http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1146306-barnens-ode-avgors-av-socialnamnden Den kom inte ut i nätbilagan förrän idag. En intervju med mig om hur det känns att vänta på beskedet om var barnen skall bo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar