torsdag 17 mars 2011

Dagen D

Då är det dagen D.
Just nu sitter de i nämnden i Mark och får information runt ärendet och utredningen av de två som utrett hela historian.
I eftermiddag kommer beslutet och det blir offentligt.

I gårdagens Markblad www.markbladet.se v 11 sid 21 är det en notis runt beslutet idag. Att det är hela nämnden som beslutar och Det står
En knäckfråga i detta ärende har varit vem barnen har anknytning till. Att barnen aldrig förlorar sina band till sina föräldrar är självklart men det kan finnas andra band att ta hänsyn till. Ett av dem är fosterfamiljen.

Min kommentar till det är den samma som till vård och äldre ministern Maria Larsson. De här två barnen var så små då de placerades att de inte hade någon anknytning till mamma vilket innebär att de har hela sin anknytning till oss. Så för dem blir det omvända roller. De band barn normalt har till sina föräldrar har de till oss och det är oss de ser som sina föräldrar även om de vet om att de har flera i praktiken. De har grund anknytningen till oss men har biologiska band till sina föräldrar. Men det tar lagen inte hänsyn till det och då är jag glad att någon äntligen tittar på det utifrån barnens perspektiv.

Även om vi skulle få hem dem så finns det som sagt inga vinnare i detta. Alla har förlorat något och det skulle som sagt inte ens fått hända från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar