tisdag 8 februari 2011

Ett steg i taget

Igår var jag på ett politiskt möte där jag träffade en från riksdagen. Jag lyfte vissa av de frågor jag ”driver” och hon blev som de flesta förvånad och skulle se vad hon kunde göra.

På övriga frågor kom det även upp en del motioner som skulle till rikstinget och jag lyfte mitt förlag till en ny instans som jag ”krävt/begärt/ önskat” i flera instanser. De tyckte att den var bra och jag fick i uppdrag att skicka en egen motion om den. Det har jag aldrig gjort förut. Men nu så är min första motion skriven. En man som är van har lovat att titta på den innan den slutligen skickas in. När jag ändå höll på skrev jag en till. Runt bristen på rättsäkerhet runt placerade barn. Bristen på ombud. Det skulle vara så roligt om den godkändes och blev en sak som partiet drev.

Har även fått kontakt med en juridikstuderande som håller på med sitt examensarbete och ville skriva om vilka juridiska rättigheter familjehemmen eller barnen har (vilken vinkel han nu tar) Allt som lyfter frågan eller frågorna är bra. NI har väl köpt veckans Allas i morgon kommer det ett nytt ex så det är sista chansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar