fredag 11 februari 2011

10 miljoner

Lyssnade på presskonferens igår riksdagen kl 15.30. med Kerstin Wigzell och vård och äldre ministern Maria Larsson, de sammanfattade Upprättelseutredning.

Jag blev så glad.

Där låg med två stora saker som jag också drivit. Förslaget är att det blir en översyn av barnens rättskydd och nu vill de att socialstyrelsen skall få i uppdrag att se över hur många flyttar/avbrott ett barn kan ha i en placering, samtidigt titta på varför och vad man kan göra åt det.

Underbart och äntligen äger jag. Lobbar nu påatt lyfta varför behovet finns och vilka behoven är och vilka som är som störst.

Idagen BT är det information utifrån senaste nämndemötet gissar jag http://www.bt.se/nyheter/mark/tungt-ar-for-socialen(2276849).gm Det står att notan är uppe i över 10 miljoner. Bara för socialskandalen är det fyra men jag menar att det är mera för det är bara för två av ärendena.

Polisen ringde ang. de sista anmälningarna så jag vet att de börjar förhöra folk från förvaltningen men vet inte vilka, I riksdagen igår väcktes också krav på att tjänstemän och andra som jobbar på myndfigheter skall kunna staäälas tillsvar s mer än det skett tidigare. Det var orsaken till att de bara kompenserar de utsatta fram t.o.m 1980 för efter det är det inte preskibert och de kan väcka åtal och få skadestånd den vägen. Skadestånden hade även höjts för sådanna brott som kränkning och nu väcks kraven att det även skall gälla tjänstefel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar