måndag 24 januari 2011

Värre och värre

Då är helgen över och veckan börjar med en artikel i HN runt att socialstyrelsen kommer ner i veckan http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1096690-ny-granskning-av-socialen De talar om att man skall titta på vad som gjorts för att rätta till det man ålagts.
Det står: ”vad HN erfar återstår mycket att göra. Vad gäller enskilda fall lyser fortfarande åtgärderna för att göra om och göra rätt med sin frånvaro. Även om det skulle ske skyndsamt”.

Fick en inskannad artikel som visst var i NLT (Vara tidningen)

De tar upp det faktum att vi begärt umgänge med barnen igen men fortfarande inte fått något svar.

I GP http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.534498-doms-for-falska-anklagelser för två dagar sedan stod det om en kvinna som skickat falska anonyma anmälningar på ett antal familjer och socialen har agerat utifrån det. Åtta familjer som råkat illa ut på grund av det. En mamma tvingades vara på utredningshem under fem veckor helt i onödan. Man kan inte säkerställa att det inte händer, men man kan göra utredningar innan men agerar och det gjordes och man kom fram till att det var fel. Kvinnan döms nu. Hon var ifrån Tjörn. I Mark är det handläggarna som påstår saker som sedan inte utreds utan man använder mot familjer för att rasera deras familjer.

Talade med en kvinna nu som bett om hjälp för några år sedan med sin son. Hon fick inte den hjälp hon hade rätt till eller som hon begärde och han har tappat allt förtroende för vuxna. Nu är det dottern. Allt mamman försökte göra vara att försöka stoppa henne i ett destruktivt beteende och liv.Då hon sticker hemifrån och mamman begär hjälp uppmanas flickan av soc. att anmäla mamman. Sedan placeras hon i jourhem. Behöver jag säga att det också var i Mark och har hänt nu de sista månaderna.

Det är mitt i allt detta lätt att tro att man har det värst men det finns andra som har det lika illa om inte värre. Fick en blänkare om en kompis. För 10 år sen tog en tromb en del av deras hus sen blev han ensam med en liten pojke för några år sen när hans fru dog i cancer och nu brann hans nyombyggda hus ner idag.

Den ena sorgen tar inte ut den andra och det blir inte lättare för att någon annan har det värre men det viktigt att inte glömma att alla har sina sorger en del har det värre än andra.
Det svåra är att orka vidare efter att utsättas gång på gång av andra eller av otur eller vad man nu skall kalla det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar