måndag 3 januari 2011

Kan man göra ett avslut utan förberedelse?

Fick ett mail med en blänkare ang. en som bloggar om oss igen. Han har bloggat tidigare och hade med trianglarna som jag tyckte så mycket om. Nu skriver han utifrån mitt inlägg att vi plötsligt skulle gjort ett avslut utan att veta om det. Han vänder sig direkt till Patrik Larsson. (s) den förra ordföranden i utskottet.
http://www.pirre.eu/kan-man-ta-farval-utan-forberedelse.html
Det stämmer så bra det han skriver. Hur man kan lida länge av att inte få göra ett ordentligt avslut. Och i vårt ärende så var ju kravet på det borttaget.
Han berättar hur han upplevde det när hans pappa dog och hur han i utbildningen fått lära sig vikten av bra avslut som man till och med skall förvarna om för att de skall bli så bra som möjligt. Han ifrågasätter om man kan göra et avslut utan att veta om det?
Kan man göra ett avslut utan förberedelse?

Vi veta i efterskott att vi gjort ett utan att veta om det. Han undrar gång på gång om det går.

Det slutar aldrig förvåna mig hur illa en del kan behandla andra människor. Hur man hanterar andra mänskor psykiskt och känslomässigt? Hur man kan sätta sig över och ta beslut utan att vara insatt eller veta om bakgrund. Utan att bry sig om de besluten handlar om. Utan att bry sig om vilka konsekvenser besluten får.

Idag är det första mötet för den nya nämnden. På hemsidan ligger inte ens deras namn ute än.
Magnus den nya socialchefen som tog på sig ansvaret att även vara IFO chef tror jag det var skall nu slippa det och en annan tar över. En Helena tror jag hon hette.

Jag fick också höra att nu kommer protestlistorna ifrån facebook att skickas in. Kommer alla så blir det närmare 6000 namn på ett bräde.

1 kommentar:

  1. Jag kommer följa er och jag hoppas så innerligt på att allt reder sig för er och barnen! Ni är så otroligt starka som orkat kämpa så långt. Jag hoppas ni finner styrkan att fortsätta kämpa för att en vacker dag få slut på detta jävla elände som soc ställt till med. Tänker på er!

    SvaraRadera