fredag 31 december 2010

Sista mötet ... som tur var

Jag ringde upp Patrik Larsson (S) ordförande i utskottet och frågade vad de kom fram till på mötet nu d 29 dec.
Jo de hade tagit beslut att vi inte skulle träffa barnen mer. Han menade att vi hade fått tre umgängen under hösten för att göra ett avslut och nu hade det gjorts så därför fanns det ingen anledning att ha fler.

Jag frågade varför och på vad de bedömt det? Jo svarade han att vi inte skulle röra upp barnen mer så därför hade de bestämt att vi inte fick träffa dem. Barnen fick inte bli mer upprörda sa han. Alltså är barnen upprörda efter att de har träffat oss varför kan man fråga sig? Är det för att de vill hem? Längtar efter oss?

Jag frågade vem som gjort dem bedömningen förvaltningen svarade han. Vem på förvaltningen frågade jag det visste han inte men det var inte relevant sa han. Jo, sa jag det är väldigt relevant om det är en barnpsykolog eller en handläggare. eller om det är någon som överhuvudet taget träffat barnen eller inte som gjort bedömningen hävdade jag. Men det verkade han inte veta.
Ja det var i alla fall vad de bestämt och det fick jag finna mig i och acceptera sa han.

De umgängen vi haft har varit väl fungerande och utan kontroverser så jag förstår inte vad de bedömer det på.

Jag sa at jag tyckte att det var märkligt eftersom det var just det socialstyrelsen kritiserat hårdast just att barnen inte fick träffa oss och jag tyckte även att det var konstigt hur de kunde göra den bedömningen under en pågående utredning runt att kanske flytta hem barnen till oss igen men det tyckte inte han. Jag fick faktiskt acceptera deras beslut och var det något jag undrade så fick jag tala med socialchefen Magnus Andersson.

Återigen visar de att de inte kan ta egna beslut utan låter förvaltningen göra det. Men nu är det Magnus de frågar istället för Agnetha. Här hänvisar de till förvaltningen som bedömt, bestämt och politikerna bara accepterar utan att ifrågasätta. Det är ju det som varit fel hela tiden att förvaltningen styr.

En kompis frågade om det inte gick att stämma någon för psykisk misshandel ena dagen skall vi utredas för en ev. hemflytt och nästa har vi gjort ett avslut utan att ens veta om det.
De har ju redan bestämt sig så varför kostar de på sig en utredning om de redan har bestämt utgången?

Som sagt var,det kan inte bli sämre det var det sista mötet de hade i beslutande possition D 3 januari träder den nya nämnden in får hoppas att de har mer sunt fönuft än dessa.

1 kommentar:

  1. Sagt det mesta jag tänkt på min blogg kring detta. Ger lite nätkärlek till dig och barnen.

    http://www.pirre.eu/kan-man-ta-farval-utan-forberedelse.html

    God fortsättning

    Hälsningar

    Pierre

    SvaraRadera