söndag 26 december 2010

Radio Sjuhärad igen

Fick se att radio sjuhärad har lagt ut ett längre inslag runt vad som hänt oss ända från början. 15 minuter långt. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=279&artikel=4117174

Det börjar med en intervju med Lisbeth Pipping som berättar hur det var, sedan ett klipp ur en intervju med den förra ordföranden i nämnden Owe E (s) som påstår att det fanns grund ändå anklagar han oss utan grund, Det har ju även Ann Hjertén (s) och nu Anita Lomander (s) och nu sist Patrik Larsson (s) fortsatt med.

Det är även ett klipp från intervjun med mig då jag berättade hur det var. Sedan kommer en intervju med Mikael Thörn från socialstyrelsen som dömer ut det Mark gjort. Sedan försvara Owe det Mark gjort i alla fall. Han påstår att vi inte velat ta till oss informationen och att de skulle utrett oss men inte dokumenterat den.

De tar upp kritiken från verksamhetstillsynen och intervjuar Mikael Thörn igen. Han talar om att dt inte är enskilda ärenden och att det handlar om rena lagbrott. Rättsäkerheten är den största bristen att man inte följt upp insatserna.

Sedan ändrar Owe sig och säger att han förts bakom ljuset. Men jag hade skickat brev de visste. Pelle P (s) försvarade också sina partikamrater.
Henry S (mbp) talar om att han ifrågasatt och blivit tystad. Så även Mia M (c) Men Pelle P (s) menar att Owe (s) inte fått några indikationer på att det var något fel.
Men mina brev då?
Sedan hoppade Ann Hjertén (s) av och två chefer fick sparken.

Den nya kommunchefen bjuder in på möte och lovar upprättelse. Men ingen har ju trott oss. Många undrar vad vi gjort som inte vi talar om men det var inget. Vi hade inte gjort något som gav dem anledning att ta barnen ifrån oss på det sätt som gjordes.

Det kändes konstigt att höra allt igen. Det väcker inte så trevliga minnen. Det påminde mig om att polisen ville att jag skulle sammanfatta och gärna skicka länkar eller artiklar där politiker och andra går ut och bryter sekretess och diskuterar oss. (Som Owe i inslaget)Här fick jag ju en till.

Sedan fick jag ett mail Anita Lomander (s) har visst öppnat sin hemsida igen. Både gästboken och bloggen är igång. http://www.s-info.se/page/default.asp?id=1655

Julen är över och jag väntar på att något skall börja hända igen.
Som sagt på något sätt är allt som vanligt samtidigt som det inte alls är det. Vi firar jul men två stycken saknas. Vi är inte lika entusiastiska eller förväntansfulla. Vi gör det vi måste och det vi kan för att sonen inte skall märka för stor skillnad. Vi gör det vi skall för att inte fastna i sorgen. Vi gör det vi brukar för att inte tappa rutiner och allt skall falla ihop. Vi planerar samtidigt som det känns som vi lever i ett vaccum där tiden står still. Vi väntar utan att veta på vad. Vi hoppas utan att veta om önskan kommer att slå in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar