söndag 14 februari 2016

Ivo granskar Mark igen

Ja vad säger man. Nu är det dags igen. Eftersom det kommit klagomål ifrån flera håll gör man nu en egen granskning men samtidigt har det kommit in anmälningar till IVO som även de kommer att granska.
Anmälningarna har kommit ifrån tre håll, en intresse organisation, ett privat företag samt en god man.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6366317
Fall som nekats hjälp ses över
Kommunen kommer att titta på hur många ansökningar som kommit in till LSS-enheten, och man kommer att koncentrera sig på avslagen och delavslagen. Detta för att titta närmare på de ärenden som lyfts upp av brevskrivarna och där även P4 Sjuhärad har speglat en del av fallen, för att få en bild av vad det handlar om. Bland annat fallet med 8-åriga Lova som fick sin hjälp med toabesök begränsad till 20 sekunder. Och granskningen ska ske omgående:
– Den har hög prioritet. Vi har redan begärt in akterna och det här görs omgående, säger Haleh Lindqvist, kommunchef i Mark. 
Ytterligare inspektion väntas
Den granskning som görs nu är en intern granskning men kommunen fick för en vecka sedan besked att IVO, Inspektionen för vård och omsorg kommer att göra en tillsyn.
– Vi fick brev från IVO den första februari att de under hösten kommer hit för att göra en inspektion, på det sättet får vi både en intern och extern granskning, säger Haleh Lindqvist, kommunchef.

Ja det gäller att inte vara för kritisk i Marks kommun för då blir du anmäld vilket jag skrev om häromdagen. http://fostermamman.blogspot.se/2016/02/en-organisation-i-forfall.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar