fredag 8 januari 2016

Mark bland de svåraste att jobba med

– Marks kommun har inte längre fokus på på de som behöver hjälp och bland de kommuner de jobbar mot är de svårast att jobba med.
Den kritiken kommer nu från Handen Assistans VD, Suzanne Furborg.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6340400
Nu kommer mer kritik mot hur Marks kommun handlägger LSS-frågor. LSS som står för ”Lagen om särskilt stöd och service till funktionshindrade” riktar sig till de som är utvecklingsstörda eller har funktionshinder.

Det är de svagaste i samhället som den här lagen ska garantera att de får den hjälp de behöverIgår riktade ordföranden i Handikappadorganens samarbetsorganisation, HSO, Janåke Sjöqvist hård kritik mot hur handläggningen blir extremt långsam och att man ser mer hur det är ekonomin och inte brukarnas behov som styr bidragen.
 
Nu har också Handen Assistans skrivit brev till politikerna och klagat på hur handläggningen försämrats. Suzanne Furborg är VD på assistansföretaget Handen.
– Det är svårarbetat och kommunen har tappat fokus på de här människorna som lagen riktar sig mot, säger Suzanne Furborg som är VD på assistansföretaget Handen.

– Det är trögarbetat och det drabbar de här människorna. Vi har verksamhet i tolv kommuner och jag upplever att Mark är den kommun som är mest svårarbetad, säger Suzanne Furborg.
Kommunen har enligt kritiken tappat fokus, svårarbetat drabbar redan utsatta människor. Är en av de som är svårast att arbeta med. Så har det väl enligt min åsikt varit ett bra tag.
Man hänvisar till att orsaken skulle vara att så många handläggare slutat.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6340274
Men så har det ju varit i många år.
Konstigt bara att de får fortsätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar