söndag 5 juli 2015

Socialchefen får sparken

I Falun har de problem och det visar sig att socialchefen ligger bakom.
http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/massiv-kritik-mot-socialchef-tvingas-sluta
Socialchefen i Falu kommun, Ingalill Frank, får sparken och kommer både att JO-anmälas och polisanmälas. Detta efter att en extern granskning har pekat på oacceptabla brister under lång tid, särbehandling samt på att sekretessbelagda uppgifter har röjts.

I en extern utredning riktas mycket allvarlig kritik mot socialförvaltningen. Bland annat framgår att personal utsatts för kränkningar vid flera tillfällen och att ledningen brustit i sitt personalansvar. Framför allt riktas allvarlig kritik mot socialchefen och en sektionschef inom LSS. Även den tidigare socialnämnden får kritik för bristande åtgärder.
– Det är nu vi ser vidden av problemen och det är självklart beklagligt att situationen har uppstått. Vi behöver se över våra rutiner och reda ut vad vi kan göra annorlunda för att inte hamna i samma situation igen, säger kommundirektör Dan Nygren.
Hur är det möjligt att ni inte insett problematiken tidigare?
– Det är en del av de lärdomar vi får dra, varför vi har missat signalerna och varför har vi inte kunnat göra något tidigare. Det är klandervärt men det är socialnämnden som har ansvar för verksamheten.
 
Ja det gäller att ta sitt uppdrag på allvar och göra rätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar