torsdag 25 juni 2015

Norrköpings tidning

Då är det med i Norrköpings tidning. Ett ärende som jag följt och som resluterade i BPIS Östergötland. Sedan lyfter hon också överlämnadnet av boken till socialutskottet.
http://www.bpis.nu/2015/06/25/ett-%C3%A5r-har-g%C3%A5tt-utan-att-han-f%C3%A5tt-tr%C3%A4ffa-brodern-27446129
Han fortsätter tillsammans med organisationen Barnperspektivet i Sverige, BPIS Östergötland, tillsammans med den riksbekanta familjehemsmamman från Marks kommun, Eva Hallgren, kampen för att myndigheterna ska lyssna på barnen innan de fattar – för barnen – livsviktiga beslut. Under tisdagen lämnade de över boken "Det är inte enskilda ärenden" till riksdagens socialutskott.

– Det är för kärleken till barnen som jag fortsätter kampen. Varje gång jag varit i riksdagen har jag fått höra att lagen säger att ett tydligt barnperspektiv ska finnas i alla barnärenden. Men så är det inte. I den här boken har jag samlat 55 fall. Det visar att det inte är några enskilda fall, utan att det handlar om systemfel, säger Eva Hallgren, som blev känd för en bred allmänhet efter Uppdrag gransknings reportage om hur hennes två små fosterbarn den 28 oktober 2009 slets ifrån henne.
Direkt länk  till artikeln.
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/ett-ar-har-gatt-utan-att-han-fatt-traffa-brodern-11173887.aspx  
 
Sedan har spelat in ett antal intervjuer inför morgondagen  då LVU utredningen offentliggörs.  Sedan är det klart att jag sitter i TV 4 soffan och diskuterar runt att LVU utredningen skall vara klar och lämnas in kl 10 och passar då på att släppa en liten bomb. Har även gjort en tv intervju för tv 4 som kommer att gå på nyheterna.

2 kommentarer:

  1. Det ar idag i morses kl 6.50 men du kan se det här http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3188298

    SvaraRadera