lördag 6 juni 2015

Försvar viktigare än att göra rätt?

”Ivern att gå i försvar starkare än önskan att det ska bli rätt” Så lyder en rubrik på en krönika i DN.
http://mobil.dn.se/debatt/repliker/ivern-att-ga-i-forsvar-starkare-an-onskan-att-det-ska-bli-ratt/
SLUTREPLIK. Svea hovrätts president bemöter inte ens förslag på förändring eller verkar villig att se hur fördomar, okunskap och bristfälliga lagar leder till allvarliga brister, skriver Nina Rung.
Svea hovrätts president bemöter inte ens förslag på förändring eller verkar villig att se hur fördomar, okunskap och bristfälliga lagar leder till allvarliga brister, skriver Nina Rung.
Jag vill först och främst tacka Fredrik Wersäll, Svea hovrätts president, för tiden och engagemanget han lagt på att besvara min artikel. Dessvärre missar dock repliken målet.
 
Det mest allvarliga jag ser med att inte bli bemött i mina förslag kring både lag och (o)kunskap hos domare är att den förblir obesvarad. Nej, Fredrik Wersäll. Det är inte jag som gör brottsutsatta en otjänst. Det gör domstolen så bra själv. Svea hovrätts president bemöter inte ens förslag på förändring eller verkar villig att se hur fördomar, okunskap och bristfälliga lagar leder till allvarliga brister gällande barns rätt till skydd av hälsa och kroppslig integritet.
Det handlar om domar runt  där skribenten hävdar att  domare frikänner  i sexmål på grund av okunskap. Länkar till alla artiklarna finns långt ner i länken. Likaså hela artikeln om man följer länken

Det är märkligt att det ofta är viktigare att försvara sig än att rätta till. Här går de in i försvar.

Likadant var det ju i Mark var det värre att de blev på komna än att de gjort fel. 

Stötte på det igen häromdagen lade jag ut en kommentar i en grupp på facebook och direkt gick ett gäng till försvar. Bara för att de själva inte stött på problemet. Så kunde det ju inte vara. och att någon som jag påstod det borde ju vara ett fall för JO eller annat. Vad själva frågan handlade om att massor av barn råkar illa ut var plötsligt inte det viktiga längre.

Det får inte vara så inom myndighets världen att det blir viktigare att försvara sig än att göra rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar