måndag 8 juni 2015

Amning

Vet inte om ni sett diskussionerna runt amning. Det har iallafall jag och jag förstår inte hur någon kan reta sig på det. Det är ju inte för att visa brösten som någon hänger ut dem utan för att det är det mest naturliga i världen och ett sätt att se till att avkomman får det de behöver. Under tiden skapas anknytning, relation, förtroende och de starka band som sedan bär barnet genom deras uppväxt.
OM det inte fungerar så kan det skapa problem, inte bara för barnet men även för mamman.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6180092
– Kvinnor som har en välfungerande amning känner sig ofta dugliga som mammor och bekräftade av sitt barn. Kvinnor som har stora svårigheter känner sig å andra sidan kanske avvisade av barnet, säger Lina Palmér.

Lina Palmér hoppas att hennes forskning skall ge en bättre förståelse för de existentiella delarna av amning, både till vårdpersonal som till kvinnor som ammar.
– Kvinnor är inte slavar under sin egna kropp, bara vi som vårdpersonal tillåter det. Vi kan inte bara se amning som en mjölköverföring. Vi måste kunna hjälpa de kvinnor som vill amma.
 
Vet då jag fick barn hur jobbigt det var eftersom jag inte kunde amma. Jag är bröst opererad. 
Vem som helst kunde ju ta honom. Och han skrek mindre om någon annan gjorde det. Då fattade jag inte att han lät bli då någon annan tog honom för att de inte betydde något och att det berodde på att jag betydde något och satte igång så mycket i den lilla kroppen att det var därför han skrek. Som tur är blev jag klokare med en väns hjälp.
Jag klarade att pumpa ut en del och jag vet hur jobbigt det var att åka in och lämna ifrån mig pumpen då jag slutligen gav upp. Då var det inget som bara jag kunde ge honom längre.
Jag förstår som sagt inte hur de tänkter som inte vill att man skall kunna amma sitt barn offentligt. För mig så är det äckligare med personer som sitter och smaskar och spiller och strör mat omkring sig av rent ohyfs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar