torsdag 30 april 2015

Barn skall inte ställas ut på gatan

I Sverige har man bestämt att inga barn skall ställas på gatan eller slängas ut ändå är det så gång på gång.
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/sonen-fr%C3%A5gar-varf%C3%B6r-vi-m%C3%A5ste-flytta-3173532
Återigen varför har man lagar som inte behöver följas?

Risken är ju på sikt att de tar barnet ifrån henne eftersom hon bor/lever som hon gör trots att det inte är hennes fel.

Sedan är det ofta vi försvarar oss, värjer oss med kommentaren det är ju i alla fall inte i Sverige men inte heller vi är så duktiga och bra som vi gärna vill ha det till. Ibland är det just här i Sverige http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20715551.ab
Liljaskolan i Vännäs utanför Umeå, som har både gymnasie- och vuxenutbildningar, har ett elevboende och det är på det flera elever nu larmar om dåliga förhållanden.
En elev ska till exempel ha tillåtits att bo i ett källarutrymme i flera månader innan någon reagerade, rapporterar SVT Västerbotten. Där sov personen på en madrass på golvet och uträttade sina behov – trots avsaknaden av en toalett. Både avföring och urin ska ha runnit ut på golvet, och stanken i huset beskrivs som outhärdlig.
 
Skolans rektor, Henrik Bolin, meddelar per mejl till SVT Västerbotten att det kommunala bolaget Vännäs fastigheter, som äger huset, larmade honom om att en person bodde i källaren redan i början av mars och att personen då blev avstängd från skolan. Elever på boendet uppger dock för SVT att en eller fler bott i källaren även efter det.
Per Lundqvist, vd på Vännäs fastigheter, menar att ansvaret fallit mellan stolarna, och säger till SVT att skolan måste ta ansvar för eleverna. Själv lovar han att fastighetsbolaget framöver ska ta ansvar för källarutrymmet 
 
Ja vad säger man?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar