måndag 23 mars 2015

Nu stärker de barns rättigheter... hur?


Hittade en debatt artikel runt det möte som var förra måndagen. Vad tanken var http://www.bpis.se/nu-starker-regeringen-barnens-rattigheter/
- Socialstyrelsen har tillsammans med Barnombudsmannen fått i uppdrag att utforma och sprida information som ska tydliggöra vad socialtjänsten kan erbjuda barn och unga i behov av stöd eller skydd.
- Socialstyrelsen och Barnombudsmannen har även fått i uppdrag att ta fram en modell för att lyssna på barn i familjehem.
- För att ytterligare stärka barns rättigheter och rättsäkerheten för barn och unga pågår en utredning som ser över lagstiftningen om tvångsvård enligt LVU.
- FN:s barnrättskommitté i Genève har granskat hur Sverige följer barnkonventionen. En rekommendation från kommittén handlar om att stärka barnkonventionens rättsliga ställning.
- Det pågår även en utredning som arbetar för att göra barnkonventionen till lag.
 
Vi har bjudit in till en första dialog måndagen den 16 mars med några berörda aktörer som ett viktigt led i att stödja det fortsatta arbetet att utveckla den sociala barn- och ungdomsvården. Dialogen kommer att behandla följande frågeställningar:* Hur säkras barnets perspektiv och barn och ungas delaktighet?
* Hur säkras en bra och likvärdig introduktion i yrkesrollen?
* Vilka förutsättningar behövs för att utveckla och behålla kompetens och skapa stabilitet hos socialsekreterare och arbetsledare?

 
Jag var ju inte där men de som jag talat med som var det säger att det var mer information än diskussion. Och jag saknar fortfarande något runt vad man gör då någon gör fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar